Äppelmuffins med havretopping
2011-08-24 @ 16:01:54
14 portioner
Stora formar, 6 st/plåt
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel
Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn
Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 minuter.
Om du gillar att baka och älskar äppelmuffins, då måste ni prova det här! Eller be er mamma baka eller något. Det här var de godaste muffinsena jag ätit. Toppingen gör allt.
TIPS! Skär äpplena i tärnor istället, det blir mer äppelsmak och är enklare. Blanda bara i direkt i den färdiggjorda smeten och häll sedan ner i formarna.
TIPS! Använd en muffinsplåt om du har. Smeten är väldigt tung, och utan en muffinsplåt så kan smeten bara hälla över formarna och du får en stor och ojämn äppelkaka istället.
Om du inte har en muffins plåt, testa att ha dubbelt med formar.
Stora formar, 6 st/plåt
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel
Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn
Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 minuter.
Om du gillar att baka och älskar äppelmuffins, då måste ni prova det här! Eller be er mamma baka eller något. Det här var de godaste muffinsena jag ätit. Toppingen gör allt.
TIPS! Skär äpplena i tärnor istället, det blir mer äppelsmak och är enklare. Blanda bara i direkt i den färdiggjorda smeten och häll sedan ner i formarna.
TIPS! Använd en muffinsplåt om du har. Smeten är väldigt tung, och utan en muffinsplåt så kan smeten bara hälla över formarna och du får en stor och ojämn äppelkaka istället.
Om du inte har en muffins plåt, testa att ha dubbelt med formar.
Kommentarer