Skottland var som att åka in i en kalender

2011-07-31 @ 19:15:32
Nej, jag kunde inte hålla mig undan från dig, käre blogg!

Jag kunde ju inte sticka ifrån mina kära läsare utan att ge er ett smakprov på vad jag sett i Skottland. Så här kommer lite bilder på slott och sådant. Alla bilder är tagna av mig eller min bror (då menar jag bilderna tagna på mig) så copyright tillhör mig.









































Och sen blev jag inspirerad av Nevnarien, och fotade mina fötter lite här och var!





Sådärja, nu blir det inget mera bloggande på ännu en vecka men hoppas att bilderna från Skottland var bra nog som substitut för den veckan som gått? Kommentera gärna, jag kan se vad ni skriver även fast jag är i Dalarna!

Hej igen, blogg!

2011-07-31 @ 14:54:46
Glömde ju skriva ett inlägg för en vecka sedan när jag stack till Skottland! Fy skäms på mig. Det här blir dock ett väldigt kort inlägg för imorgon sticker jag och familjen upp till Dalarna för Classic Car Week i Rättvik (har varit där vartenda år sen jag föddes) och blir där i en vecka. Efter den veckan så blir det bildbombs inlägg om Skottland.

Jag älskar Skottland.

Syns om en vecka!

Hej, blogg!

2011-07-22 @ 21:29:00
Nu är jag tillbaka från regniga Dalarna. Vilket hemskt väder det varit där uppe! Jag som hade hoppats på att få sola lite på gården och i lugn och ro få läsa klart min Game of Thrones bok. Men nej, en sådan vecka blev det inte alls. Det var dåligt väder alla dagar (förutom på den dagen då vi stack till soptippen, kul!) och jag fick köra runt min mamma och brorsa överallt, kändes det som iallafall. Vi gjorde faktiskt inget speciellt alls.

Vi hyrde film första kvällen - såg The Other Guys (helt okej), I rymden finns inga känslor (bra för att vara svensk, och Bill Skarsgård har de mysigaste ögonen!) och True Grit (lika bra som första gången, Jeff Bridges är så härlig).

Andra dagen så stack vi ner till Rättvik och såg min halv-låtsas-nånting kusin spela med sitt band på Rock-Tisdagen. Flum. Dem heter Wrong Channel, och var förvånansvärt bra för att vara en småstadsband! Det var även marknad, så jag köpte ett superduperfint kors (jag är inte kristen, jag är motsatsen - tycker att det är därför ironiskt att jag älskar kors).

Tredje dagen. Vad gjorde jag då?

Fjärde dagen så bakade jag en megastor paj (den var normalstor). En hallon och rabarber paj. Den var uberdelicious.

Och sen idag så packade vi bara och stack hem till Stockholm endast för att vila upp i en och en halv dag innan vi sticker till Skottland!

Den här bilden tog jag igår kväll (torsdag) då vi på kvällen stack upp till Plintsberg och käkade lite Ben & Jerry glass med den vackra utsikten över Siljan.


Upp till Dalarna!

2011-07-15 @ 16:45:00
Snart ska jag och min mamma sticka upp till Dalarna. Såklart min pappa och brorsa följer med också, men de sticker lite senare - Alex vill spela så mycket han kan på datorn innan de lämnar och han ska även övningsköra upp. Kanske är lite lugnare att köra upp senare på kvällen? Vet ej.

Vi kommer vara uppe i Dalarna tills nästa fredag. Då kommer vi hem (uppdatering kommer då) och lugnar ner oss hyfsat mycket fram tills dess att vi drar till Skottland. Efter Skottland blir det upp till Dalarna igen för Classic Car Week är ju då i Rättvik, då följer även Pao med upp.

Jag kommer inte ha något internet alls uppe i Dalarna (tror jag, det beror på om iPhonen vill vara snäll mot min Asus dator). Så förmodligen ingen uppdatering under dagarna men nästa lördag borde det komma något/några inlägg om vad som försigick på gården i Leksand. Jag kommer förhoppningsvis ha en ganska lugn vecka, bara sola och slappa på gården. Kanske åka ner till Leksand eller Rättvik när vi vill ha mat. Skönare kan det ju inte bli.

Vi hörs av nästa vecka, blogg och dess läsare!

Barndomen är över.

2011-07-15 @ 16:42:40
Jag har växt upp med Harry Potter vilket betyder att när man ser sista scenen i Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 så är barndomen över. Jag satt och grät redan när de visade titeln i filmen. Men här kommer lite nostalgi bilder från alla filmerna genom åren.

Jag kommer alltid älska Harry Potter.

































































Nu ska jag...

2011-07-13 @ 22:50:15
... titta på det senaste True Blood. Tänk att jag inte haft orken att titta på det förrens nu. Det kanske är för att hitills har jag inte varit imponerad av de tidigare avsnitten.

(Bild från tidigare säsong)

Bak-Lina

2011-07-13 @ 22:47:35
Det bor ett bakmonster i mig, så idag bakade jag äpple och kanel muffins. Dem blev superduper goda! Här nedan kommer en bild på dem, tagna med mobilkameran så kvaliten är inte den bästa.


The Sims nörden i mig.

2011-07-12 @ 20:50:24
Lite bilder.


























Kvällens film: Seven (Se7en)

2011-07-11 @ 19:05:32
Filmen är regisserad av David Fincher (The Social Network, Fight Club, Panic Room) med Brad Pitt, Morgan Freeman och Gwyneth Paltrow i huvudrollerna. Filmen handlar om två detektiver som får handskas med en psykopatisk mördare som dödar med inspiration av de sju dödssynderna.

Flummig fakta om filmen och jag: Dem har visat denna film på tv flera gånger, men alltid på sådana dåliga tider att jag ALLTID somnat. Den verkar ju så jäkla bra, och min mamma och brorsa säger att den är fantastisk, men jag somnar.
Så min urgulliga brorsa köpte filmen till mig i studentpresent, men fick först tag i den i förra veckan (på blu-ray då). Så ikväll ska jag dricka kaffe, äta popcorn eller käka mina nudlar och hålla mig vaken under filmens gång. Slutet ska visst vara så epic.


Nörda ner mig i The Sims.

2011-07-11 @ 18:58:56
Nu har jag officiellt alla expansioner till The Sims 3! Köpte nyss Leva Livet och Utomhusprylar på Webbhallen.


Det är för varmt.

2011-07-11 @ 18:09:21
Har ni varit i innerstan så vet ni nog också vad jag pratar om. Kanske är lika varmt i förorterna också, men fy så varmt det är ute! Det är för varmt.

Idag satt jag och hade det skönt i soffan, tittade på tre episoder av Sex and the City innan mamma säger "Vi ska gå till arbetsförmedlingen". Gaaaaaaaaaahhhhh. Jag som hade det så skönt! Så vi beger oss ut på stan i hettan, går in på arbetsförmedlingen, tittar runt på lite jobbannonser (hittade ett som var perfekt!) och sen går vi till Asian Market och köper hem lite nudlar på burk, för dem är så goda. Vi vandrar vidare till stället där Brittiska Turistbyrån brukade ligga, bara för att se att dem har stängt ner. Suck. Vi som hade tänkt hämta upp lite broschyrer om Skottland.

Oj, har jag glömt att nämna det? Aha, aa men jag och min familj ska till Edinburgh om två veckor. Wohoo! Vi ska bland annat kika in på Edinburgh Castle, Arthur's seat (som kan vara en av platserna där King Arthur's slott Camelot låg), Loch Ness odjuret ska vi hälsa på (NESSIE FINNS, FÖRSÖK INTE ATT FÅ MIG ATT TRO ANNAT). Sen ska vi också åka runt och glo på andra gamla fina slott, gå in på whiskey destillerier och hitta massa ruiner av kloster. Och shoppa ska vi också göra! Jag kommer berätta mer sen.
Jag sticker nu på fredag upp till Dalarna och där kommer vi vara i en vecka innan vi sticker till Skottland. Efter Skottland så ska vi Dalarna igen för Classic Car Week. Så ingen uppdatering på hela tre veckor, hur ska mina läsare kunna leva?! Skämt åtsido, jag kommer ju faktiskt twittra under hela tiden så följ min twitter-feed i sidomenyn.


Hunks of Game of Thrones.

2011-07-10 @ 13:26:23
Kanske överdrev när jag sa hunkar, men dem är antingen söta eller snygga eller bara charmiga. Game of Thrones tv-serien från HBO är baserat på böckerna i serien A song of Ice and Fire av George R.R Martin. Älskar böckerna, älskar tv-serien så här kommer killarna. Några av dem iaf.

Sean Bean som Eddard Stark



Nikolaj Coster-Waldau som Jaimie Lannister







Kit Harington som Jon Snow













Richard Madden som Robb Stark









Harry Lloyd som Viserys Targaryen











Sådärja! Vem tycker du/ni är snyggast? Jag älskar Kit Harington, han är för söt!

Uppdatering!

2011-07-10 @ 12:55:42
  • Jobbelijobbjobb. När jag väl kommit hem på kvällarna har jag varit död och bara tittat på Sex and the City serien.
  • Förra onsdagen, på självaste premiären, så var jag, Pao och Alex iväg och såg Transformers 3. Den var onödigt usel. Den rekommenderar jag verkligen inte, sen är jag också Team Megan så lilla Rosie sög.


  • Förra helgen var jag och mina päron ute och tittade på utemöbler till balkongen här i Stockholm. Jag hittade de myyyyysigaste möblerna i rotting, men dem var för stora. Vår balkong är ganska stor ändå för att vara en innerstads-balkong, men just dem var för stora. Sög.
  • I onsdags var jag iväg med min mammi och Alex och såg Super 8. Den filmen var sååååå mysig! Älskar den, rekommenderar den. Barnskådisarna var hur bra som helst, förutom Elle Fanning som ser typ precis ut som Dakota och har typ exakt samma röst som Dakota och skådespelar på exakt samma sätt. Varför skaffa sig en kopia? Nej, det funkade inte alls.
  • I torsdags såg jag och Pao Kronjuvelerna, endast för att jag behöver se den för att få mina 2400 poäng sen på mitt bioklubbskort. Den filmen var så dålig att jag trodde att vi satt i salongen i en hel dag. Så otroligt seg (som alla svenska filmer är), förstår inte alls varför alla kallar Alicia Vikander för ett stjärnskott - hon är en usel skådis, har ni t.ex bara hört hennes röst? Nej, det funkade inte alls. Kronjuvelerna var t.o.m sämre än Transformers 3.
  • I fredags var jag och Pao återigen på bio och såg Bad Teacher. Den var okej, rolig på sina ställen och så, men väldigt förutsägbar. Helt okej, helt enkelt.

Sen under arbetstid har jag hittat massa fina, underbara, akustiska låtar som jag ska dela med mig av!

Nu kommer ett inlägg med hunkar från Game of Thrones.


Oj...

2011-07-09 @ 11:41:24
... det var verkligen inte meningen att jag skulle uppdatera så här lite! Så jag skäms.
Har jobbat från klockan 10-18 varje vardag nu de senaste två veckorna så jag har inte orkat göra något alls på kvällarna, som att blogga t.ex. Till dem som följer min blogg så ber jag om ursäkt.

Jag kommer uppdatera er om allt jag gjort ändå den senaste tiden så vi kan bli nöjda. Håll utkik imorgon.

RSS 2.0