Fjärde dagen i Skottland.

2011-08-12 @ 13:47:20
Det här var nog den mest skrämmande och mest underbara dagen i Skottland. Skrämmande var det för vi hyrde bil och de dumma britterna har ju vänstertrafik - PANIK. Pappa körde ofta fel inne i Edinburgh city men vi lyckades ta oss ut, och jag satt i framsätet och var skräckslagen. Det var, bokstavligt talat, en nära döden upplevelse. Bilen var även för liten för pappa som är 1.92 cm lång. Hans fötter var även för stora för pedalerna, så när han ville gasa ibland så bromsade han istället. Sen så satt ju växellådan på vänster sida. Oh, the horror! Jag har ju själv körkort, men fan heller att jag skulle utsätta mänskligheten för mig på vänster sida.

Vi stack upp till Inverness för att hälsa på Nessie, vi besökte Urquhart Castle (som ligger på en kulle vid Loch Ness) och sen körde vi bort mot Isle of Skye för att titta på det mest fotograferade slottet i Storbrittanien, Eilean Donan Castle.

Alla bilder är oredigerade.









Ovan: Från parkering så följde vi anvisningar ner till Loch Ness museet, där hade vi som en liten guide i form av olika videoklipp i massa grymma rum där de försökte förklara fenomenet bakom Loch Ness och dess monster. Dem förklarade att alla bilder som finns ute som ska föreställa Nessie är - gasp - fejkade. Alla är manipulerade eller fixade. Men det betyder inte att Nessie inte finns. Jag tror starkt på att Loch Ness bevarar ett stort monster som gömmer sig för radars och sådant. Vem håller med mig?!
Nedan: Vi är nu på Urquhart Castle!























































































Nedan: Bilderna nu är tagna från båten vi åkte på Loch Ness. Scary!















Nedan: Efter Loch Ness och Urquhart Castle så skulle vi köra bort till Eilean Donan Castle som låg på vägen till Isle of Skye.
Och nu ska ni tänka på det vackraste landskapet ni någonsin sett med egna ögon? Klart? Det är inget ijämförelse med omgivningen på vägen till Eilean Donan. Jag försökte fota och föreviga den vackraste naturen på bild, men det gick inte så bra. Men ni kan ju ha en egen åsikt. Här kommer bilderna iallafall. Dem är tagna från bilen, som rörde sig i 70 km/h.



















Nedan: Vi har nu anlänt vid Eilean Donan Castle! Så jäkla vackert. Tyvärr kom vi dit när biljettdisken var stängd så vi kunde inte komma in i själva slottet, men vi kunde gå runt på området. Mys!







































Nedan: Sen begav vi oss hemåt och möttes återigen av fantastisk natur och väl hemma i Edinburgh så såg vi att slottet var upplyst!







Imorgon kommer det bilder från vår andra dag med bilen. Vi besökte The Famous Grouse och Sterling Castle.


Kommentarer
Postat av: Hampus

Wow Skottland verkar vara alldeles underbart. Snygga bilder!

2011-08-12 @ 23:14:25

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

        Kom ihåg mig?
RSS 2.0